Pulled pork i pitabröd

Det är lätt att göra Pulled Pork

Den här rätten baseras ursprungligen på rester från receptet till Långkokta, grillade fläsklägg med röd vinbärskompott, rot- och bönmos och pressgurka. Resterna av lägget som blir över är kanongott att trasa sönder och röra ihop med en god sås. Låter man traset ligga i en ask i kylen tillsammans med spadet som lägget kokades i, blir det inte torrt.

Vad ska man göra av resterna?

När vi åt den här rätten kom vi precis tillbaka från semestern. Kylen var med andra ord rätt tom vilket gjorde att man fick göra en Kajsa Warg och ta vad man hade. Jag brukar göra Pulled Pork på två vis; antingen i ugn eller i kastrull. I kastrull går det lite fortare, men dock kan det vara gott att rosta på köttet på slutet i ugn så att den går lite knaprig yta. Det här receptet är anpassat för att tillagas i ugn.

Goda tillbehör till Pulled Pork

Pulled Pork är lätt att kombinera med krämiga såser och gör sig allra bäst bröd av något slag – som wraps, en baugette eller pitabröd. Ett gott tillbehör att servera till Pulled Pork är Coleslaw. Det är himla lätt att göra, och för närvarande finns massor recept på olika varianter av Coleslaw här i bloggen.

Min personliga favorit är dock den här lättlagade varianten på Coleslaw, som inte kräver en massa tid för att stå till sig. Tidssparande och enkelt.

Pulled Pork i Pitabröd

Pulled pork i pitabröd

För: 4 personer

Pulled pork:

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
3 msk hickorysås
1 msk chipotlepasta
1 msk råsocker
salt, peppar, spiskummin
800g fläskkött, ex fläskkarré eller skinkstek

Avokadosallad:

2 avocado
2 tomater
400g kidneybönor
salt

Tillbehör:

8 pitabröd
2 dl creme fraiche
40g sallad

1. Mixa lök och vitlök med tomatpuré, hickorysås, chipotlepasta och råsocker. Smaka av marinaden med kryddor. Lägg köttet i en ugnssäker gryta och pensla köttet med såsen. Sätt på locket och ställ in grytan i 125° i 4-5 timmar.

2. Trasa köttet med en gaffel i grytan så att det blandas med såsen.

3. Tärna avocado och tomat. Blanda med sköljda bönor och strössla över en nypa salt.

4. Servera med varma pitabröd, creme fraiche och några salladsblad.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.