Pumpaplock med fetaost och mynta

Plockmat är det bästa jag vet. Det är så gott när man kan blanda olika smaker som man vill. Dessutom är det himla trevligt att laga tillsammans och på så vis kunna pilla med sin egna lilla rätt. Här är en favorit som är superenkel att fixa i ordning. Originalet är med fikon. Men varför inte variera med exempelvis papaya, eller till halloween – pumpa? Muscatpumpan är lite sprödare i köttet och en aning sötare, därför blir den ett givet val.

200g muscat-pumpa
200g fetaost på tetra
1 kruka färsk mynta
1 msk pepprig olivolja
svartpeppar

1. Kärna ut och skala pumpan. Skär till tärningar.

2. Stjälp upp fetakuben på en talltik. Repa av bladen på myntan. Dekorera pumpakuberna. Ringla olivolja över och mal lite svartpeppar över.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.