Till plockmiddagen; pumpa med fetaost och mynta

Enkel och smidig plockmat

Plockmat är det bästa jag vet. Det är så gott när man kan blanda olika smaker som man vill. Dessutom är det himla trevligt att laga maten tillsammans och på så vis kunna pilla med sin egna lilla rätt. Mat behöver inte alltig hålla på tillagas och joxas med – vissa maträtter är ju trots allt nästan redan klara från början.

Till plockmiddagen

Till plockmiddagen passar denna pumpa med fetaost och mynta, som är en riktigt enkel favorit att fixa i ordning. Originalet – som du ser på bilden – är med fikon istället för pumpa. Dock måste den inte bara göras med fikon, det passar lika bra med papaya eller som i detta recept, med muskatpumpa. Anledningen till att jag körde just med pumpa denna gång är för att pumpa är ett typiskt tillbehör halloween. Muscatpumpan är lite sprödare i köttet och en aning sötare, därför blir den ett givet val.

» Här hittar du fler inspirerande recept på plockmat

Till plockmiddagen; pumpa med fetaost och mynta

Till plockmiddagen; pumpa med fetaost och mynta

200g muscat-pumpa
200g fetaost på tetra
1 kruka färsk mynta
1 msk pepprig olivolja
svartpeppar

1. Kärna ut och skala pumpan. Skär den sedan till tärningar.

2. Stjälp upp fetaostkuben på en talltik. Repa av bladen på myntan och fördela över pumpakuberna. Ringla olivolja över och mal lite svartpeppar. Servera med tandpetare eller små gafflar


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.