Pumpaquesadillas med Västerbottensost

Annorlunda recept på quesadillas

Har du någon gång provat quesadillas? Du vet, härlig mozzarellaost som får smälta mellan två tortillabröd och som man sedan skär upp till trianglar som man sedan kan mumsa i sig. Quesadillas kan fyllas med var som helst. Allra vanligast är trots allt lufttorkad skinka, rucola och soltorkade tomater. Mozzarellan gör att den håller ihop och blir fint trådig. Dock funkar det precis lika bra med andra sorters ost – som exempelvis vår klassiska Västerbottensost.

Perfekt mingelmat

Jag serverar gärna quesadillas som mingelmat som gästerna kan mumsa på medan maten lagas. Lagom till pumporna är i säsong, vilket de är nu, kan det vara kul att variera sin quesadilla med bitar av pumpa. Tillsammans med smakrik Västerbottensost blir de hur goda som helst. Grilla eller stek quesadillan, låt den svalna några minuter och skär sedan upp till trianglar.

Receptet nedan är för 1 quesadilla som delas i 8 bitar. Vill du göra fler är det bara att dubbla receptet. Servera gärna med det vita vinet Reyneke Vinehugger Chenin Blanc (72601) vilket har en lätt bitterhet som passar utmärkt till bitterheten i Västerbottensost. Länk hittar du under receptet.

» Ännu fler recept på mingelmat hittar du här

Pumpaquesadillas med Västerbottensost

1 quesadilla à 8 bitar

Pumpaquesadillas med Västerbottensost

70g muscatpumpa (muscat eller halloweenpumpa)
75g riven Västerbottensost
färsk timjan
salt, peppar
2 mjuka tortillabröd

1. Skala och hacka pumpan i små bitar. Riv osten på de stora hålen på ett rivjärn. Blanda med pumpan.

2. Hetta upp en torr stekpanna och lägg i ett tortillabröd. Fördela ut ost- och pumpablandningen i mitten av brödet men inte hela vägen ut. Krydda och strössla över färsk timjan. Lägg på det andra tortillabrödet.

3. Låt det stekas på mediumvärme till osten börjar smälta. Pressa ihop quesadillan med handflatan mot det övre brödet. Vänd quesadillan när den verkar hålla ihop så den får fin färg på båda sidorna. Låt gärna quesadillan ligga kvar på eftervärme så pumpan hinner mjukna.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.