Quiche utan pajskal med ost, soltorkade tomater och bacon

Glutenfritt tillbehör till kräftskivan

Ett gott tillbehör att servera till kräftorna är denna quiche utan pajskal med ost, soltorkade tomater och bacon. De som gör den så bra är att den är som en paj utan skal – vilket gör den helt glutenfri. Ostquiche är något av det bästa jag vet eftersom det är enkelt att laga, och väldigt gott. Tillsammans med smakrika, soltorkade tomater, bacon och lök blir det en smakrik quiche som också passar fint att servera som lunch eller till middag tillsammans med en enkel sallad. Tips på fler goda pajer hittar du här.

Kräftor Paj utan pajskal

Så om vi pratar lite om receptet; vilken sorts ost man vill ha väljer man själv. För en lite mer smakrik paj tar man exempelvis västerbottensost eller prästost. För en snällare smak går det bra med goudaost. För de soltorkade tomaterna brukar jag oftast välja sådana i olja eftersom de är saftigare och inte så torra, men självklart går det bra med tomater man torkat själv eller såna som säljs vacuumförpackade i påse.

Recept till buffé och mingelmat

Denna skalfria paj är som sagt utmärkt att servera som ett tillbehör till kräftorna eller som ett inslag i en buffé med andra tillbehör. Den är också smidig att skära upp till små munsbitar och servera som mingelmat till fördrinken. Då kan man grädda quichen i en fyrkantig form och servera dem med en tandpetare i – exempelvis tjusiga tandpetare som man gör själv.

» Här hittar du fler goda recepet till kräftskivan

Quiche utan pajskal med ost, soltorkade tomater och bacon

6-8 personer som tillbehör

Quiche utan pajskal med ost, soltorkade tomater och bacon

1 paket bacon
1 gul lök
8 bitar soltorkade tomater
ströbröd*
6 dl riven ost
4 ägg
2 dl vispgrädde
salt, peppar, oregano

1. Stek baconen så de får lite färg men inte så att de blir hårda. Låt dem rinna av formen – en springform på cirka 27 cm i diameter.

2. Hacka löken och stek den mjuk i baconfettet.

3. Strimla soltorkade tomater och bacon. Smörj formen med det avrunna baconfettet och bröa med ett tunt lager ströbröd. Skippa ströbrödet för ett helt glutenfritt recept – eller använd glutenfritt ströbröd.

4. Blanda riven ost, lök, soltorkade tomater och bacon i en skål. Ha ner i formen. Vispa ihop ägg och grädde med kryddor. Slå stanningen över och grädda i 30 minuter i 200°C.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.