Quinoasallad med soltorkade tomater och vitlöksfräst rödbetsblast

Ett gott tillbehör till grillat kött och fisk

Finns det en härligare sommaraktivitet än att sippa på ett glas rosé, grilla sig en bit kött och bara njuta av kvällssolen? i min värld finns har jag i alla fall svårt att tänka mig något bättre. Självklart ska det också gärna vara i goda vänners lag och göras utan stress.

Mat som kan förberedas

Till det grillade köttet eller fisken behöver man lite tillbehör, då är denna goda quinoasallad perfekt att plocka fram. Gör den i förväg och ställ den i kylen. Ta fram den en halvtimme innan det är dags att äta så den hinner blir rumstempererad. Har man ingen rödbetsblast kan man använda sig av en påse spenat istället (70g).

Quinoasallad med soltorkade tomater och vitlöksfräst rödbetsblast

För: 4 personer

Quinoasallad med soltorkade tomater och vitlöksfräst rödbetsblast

Quinoa

2 dl quinoa (torrvara)
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk salt

Vitlöksfräst rödbetsblast

6 stora rödbetsblad (blast)
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

10 bitar soltorkade tomater
1 dl klippt bladpersilja
1 dl urkärnade kalamataoliver
salt, peppar, socker, italiensk salladskrydda

1. Koka quinoan enligt anvisningarna tillsammans med salt, buljong och olja.

2. Skär bort stjälkarna på rödbetsblasten. Strimla bladen och fräs i stekpanna tillsammans med olja, vitlök och salt och peppar.

3. Låt de soltorkade tomaterna rinna av och strimla dem. Grovhacka persilja och skiva oliver. Blanda tillsammans med kryddor och quinoa i en stor skål.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.