Quorn Nuggets med quinoasallad och soltorkad tomatcreme

Köttfri vardagsmat

Allt fler väljer att byta ut köttet i maträtterna mot vegetariska alternativ. Alla gör det av olika orsaker; för djurens skull, för hälsan, för samvetet eller för miljön. Jag gör det för att det känns fräscht. Jag har heller inte konverterat till heltidsvegetarian – för mig är det bara som vilken annan råvara som helst och något att variera måltiderna med.

Alternativ till kött

En av favoriterna när vi ska äta köttfritt är Quorn som görs på svampprotein. Quorn har ett gäng olika produkter som känns som vanligt kött. Något passar den som vill äta kött i vegetarisk tappning. Quorn nuggetsen är en favorit med sin goda panering som gör dem frasiga när de steks. Alla produkter från Quorn steker man direkt från fryst tillstånd för att de ska hålla ihop.

Den här rätten är smidig att svänga ihop och passar fint som vegetarisk vardagsmat. Det hela serveras med en matig quinoasallad och en enkel sås som görs av creme fraiche och soltorkade tomater.

» Fler köttfria recept hittar du här

Quorn Nuggets med quinoasallad och soltorkad tomatcreme

För: 4 personer

Quorn Nuggets med quinoasallad och soltorkad tomatcreme

Quorn Nuggets:

2 paket Quorn Nuggets
rapsolja

Quinoasallad:

6 dl vatten
3 dl quinoa
1 buljongtärning
2 morötter
1/2 broccolihuvud
1 tetra kikärtor (400g)
salt, peppar

Soltorkad tomatcreme:

8 bitar soltorkade tomater
2 dl creme fraiche

1. Koka upp 6 dl vatten med en buljongtärning. Ha i quinoan och koka den på mediumvärme i 8 minuter. Hacka morötter och broccoli till mindre bitar. Ha ner dem med quinoan och låt den koka yttreligare 10 minuter. Slå av eventuellt överflödig vätska och blanda i sköljda kikärtor. Smaka av med salt och peppar.

2. Hacka soltorkade tomater och rör ihop med creme fraiche.

3. Stek Quorn Nuggetsen i ordentlig med rapsolja på mediumvärme till de fått en knaprig yta och fin färg – cirka 8 minuter.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.