Quornburgare med curryrdressing och rostade rotsaker

Vegetariska burgare

Nu kära vänner blir det ett recept med dregel-varning, nämligen vegetariska hamburgare. Vegetariska hamburgare kan man göra på olika vis. Antingen gör man biffar av bönor, quinoa, grönsaker eller något annat man gillar. Man kan också byta ut köttet mot portobellosvamp, som i detta goda recept jag tagit fram för Vinston.

QuornburgareDet tredje och allra enklaste alternativet är att byta köttet mot färdiga vegetariska biffar. Här finns idag ett ganska stort utbud av alternativ, men jag har i detta recept valt Quorn burgare.

Quorn burgare

Quorn burgare är saftiga hamburgerbiffar som görs av sojaprotein från svamp. Tillsammans med en hemmagjord currydressing, ost, lök, tomat och goda hamburgerbröd blir det en riktigt smaskig rätt som passar fint på helgen.

Som ett lite hälsosammare alternativ valde jag också att servera ugnsrostade rotsaker istället för friterad pommes frites. Tack vare att biffarna är färdiga sparar man mycket tid och behöver bara fixa currydressing och de rostade rotsakerna själv. Hur enkelt som helst.

Vilket vin ska man välja till vegetariska hamburgare?

Under receptet får du också ett vintips som passar bra till de vegetariska hamburgarna. När det kommer till vinvalet till vegetariska hamburgare skiljer det sig inte från när du väljer vin till hamburgare med kött. Smakerna är desamma vilket gör att ett fruktigt vin med medelfyllig kropp och medelmjuka tanniner passar. Väljer du dock biffar av grönsaker kan strävheten på vinet behöva minskas. Serverar du pommes frites och en aioli till kan tanninerna dras upp för att möte fettet i maten. Blev det svårt? Välj vintipset under receptet ;)

» Här hittar du fler goda recept med Quorn

Quornburgare med curryrdressing och rostade rotsaker

För: 4 personer

Quornburgare med curryrdressing och rostade rotsaker

Rostade rotsaker:

2 morötter
4 potatisar
salt

Curryrdressing:

3 msk hackad, inlagd gurka
1/2-1 röd chilifrukt
2 dl crème fraîche
2 tsk gul curry
0,5 tsk rökt paprikapulver
1 tsk skånsk senap
salt, peppar

Övriga tillbehör:

1 gul lök
1 tomat
1 paket Quorn burgare
4 skivor cheddarost
1 paket Max Frisco hamburgerbröd
4 salladsblad
4 saltgurka

1. Skär morötterna till stavar och klyfta potatisen. Ringla olja i en ugnsform och ha ner rotsakerna. Salta och peppra och rosta sedan i cirka 30 minuter i 225°C. Känn med en tandpetare att de är klara.

2. Hacka inlagd gurka och chili. Blanda ihop creme fraiche med curry, rökt paprikapulver, skånsk senap, salt och peppar. Blanda med den hackade gurkan och chilin och ställ svalt.

3. Hacka den gula löken och skiva tomaten.

4. Stek de frysta Quorn burgarna till de fått fin färg och avsluta med att lägga på en skiva cheddarost. Servera burgarna på Frisco-bröd med sallad och saltgurka.

Rekommenderat vin till: Prohibition Zinfandel (74299) 99:-

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.