Quorngryta med tomat och kikärtor

För den som vill äta köttfritt

Emellanåt äter vi ganska mycket vegetariskt hemma hos oss. Det har liksom bara blivit så, och på något vis känns det fräsch. När man inte vill ordna huvudråvaran själv, alltså steka ihop några bönbiffar, ugnsbaka en rotsak eller liknande, då har Quorn kommit att bli en stor favorit.

Quorn Filéer receptQuorn som vid det här laget är ett välkänt varumärke finns i olika former så som färs, bitar och filéer. Det finns även bullar och korv samt skinka under julen. Bitarna påminner om fläskkött, färsen som köttfärs och filéerna om kyckling.

Det är kul när man vill äta mat med samma struktur som gammalt hederligt kött. Istället för en animalisk råvara görs de istället på ett protein från odlad svamp som heter Mykoprotein.

Angående sponsrade inlägg

Nu skulle man kunna tro att det här är ett sponsrat inlägg , men så är inte fallet. Jag tycker verkligen om Quorn, och det roliga är att min sambo också har börjat göra det. Och tro mig, han var allt lite skeptisk i början. Ni vet hur det kan vara med tränande killar som ska spela macho… ;)

En parentes om det här med sponsrade inlägg är att jag förstås skriver såna emellanåt samt gör samarbeten med olika varumärken. Dock funderar jag alltid noga innan jag skriver ett avtal eftersom jag bara vill skriva om produkter jag tycker är bra och där jag vill ge en rekommendation jag kan stå för. Då står det också om så är fallet. Punkt.

Snabblagat, vegetariskt recept

Denna Quorngryta med tomat och kikärtor är ett riktigt snabblagat recept som är enkelt att göra. Jag använde två paket quorn filéer, men man kan förstås bra ta ett om man vill. Tillsammans med kikärtor, majs och krossade tomater blir det en ordentlig gryta som man kan äta av i flera dagar om man är ett litet hushåll. Det är förstås också perfekt om man vill ha matlådor.

Quorngryta med tomat och kikärtor

För: 4-6 personer

Quorngryta med tomat och kikärtor

2 burkar krossade tomater
1,5 dl vatten
0,5 tsk strösocker (för att avrunda tomatsmaken)
2 msk torkad oregano
2 tsk torkad timjan
2 paket quorn filéer
salt, peppar, lökpulver, vitlökspulver
2 gula lökar
2 små burkar majs
1 tetra kikärtor
1 msk äppelcidervinäger

Tillbehör:

riven ost
färsk koriander

1. Koka upp krossade tomater och vatten i en gryta tillsammans med en nypa socker och kryddor. Dra sedan ner värmen så den bara småputtrar.

2. Stek quornfiléerna hela i fryst skick med salt, peppar, lökpulver och vitlökspulver i smör så de får fin yta runt om. Låt filéerna svalna en aning och skiva dem sedan i centimetertjocka skivor. Ha ner i grytan med de krossade tomaterna.

3. Hacka löken och stek den mjuk. Ös över i grytan. Stek majsen så den torkar till och får lite yta, ös sedan över i grytan. Skölj kikärtor och ha ner i grytan. Låt allt puttra puttra ihop ett par minuter. Smaka av med äppelcidervinäger och eventuellt extra kryddor om det behövs. Servera med riven ost och färsk koriander.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.