Rabarber och harsyrasill

En annorlunda sill

Älskade, underbara sill. Självklart måste man unna sig en liten sillbit då och då. Den här sillen lämpar sig bra under sommaren – exempelvis till midsommar, eftersom den innehåller rabarber och harsyra – två ingredienser som förstås är säsongsbetonade. Den är både fräsch och annorlunda vilket blir ett kul inslag på vilket midsommarbord som helst.

Hemmagjort, enkelt och snabblagat

Att imponera på gästerna med hemmagjord sill är inte svårt – allt som krävs är Abbas 5-minuterssill eller en burk löksill. Blanda sillen med ingredienserna, och vips så är det klart. Enkel att svänga ihop och annorlunda när inspirationen tryter. Söker du mer inspiration till sommarsillen? Testa Sill med jordgubbar och lime eller Apelsinsill.

» Här hittar du fler recept på sill

Sill med rabarber och harsyra

För: 4 personer

Sill med rabarber och harsyra

1 burk löksill
2 msk hackad rabarber
1 msk hackad purjolök
1 msk hackad, färsk persilja
1 msk harsyra
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
salt, vitpeppar

1. Häll av sillagen och skölj sillbitarna. Låt rinna av i ett durkslag.

2. Hacka rabarber, röd lök och persilja. Plocka bladen från harsyran. Pressa ner vitlök och och rör ihop allt med creme fraiche. Ha ner sillen och smala av med salt och peppar.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.