Enkla spett med räkor, korv med melon

Aptitretare och som mingelmat

För ett tag sedan snubblade jag över en bild på Pinterest med småplock. Påträtt på spett satt det räkor och korv. Det såg så kul ut att jag var tvungen att prova själv. Dock var jag tvungen att ta det ett steg längre. Man kunde ju inte stanna där. Jag ville även ha melon på – och så blev detta recept på enkla spett med räkor, korv med melon till.

Enkel buffémat

Att blanda salt med sött blir som alla känner till väldigt bra. Därför blev en kub med vattenmelon som pricken över i. Jag kallar dessa sjömärken eftersom jag tycker att de påminner lite om det. Korka upp en flaska mousserande vin till och servera som enkla aptitretare och mingelmat. De är också perfekta till buffé och att ta med ut på picknicken. Vilken korv man vill ha väljer man själv.

» Fler recept på enkla aptitretare hittar du här

SjömärkenSjömärken

Enkla spett med räkor, korv med melon

Cirka 20 spett

20 frysta, stora räkor
400g kryddig korv
1/4 vattenmelon

1. Tina räkorna och skiva upp korven. Stek dem i lite smör så de får fin yta. Trä upp en räka och sedan en korv på varje spett.

2. Tärna upp vattenmelonen och avsluta med att trä på en kub på varje spett.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.