Krämig pasta med räkor och avocado

Recept på krämig pasta till helgen

En gång för en massa herrans år sedan var jag ute och åt med mina föräldrar på en Italiensk restaurang. Jag minns inte vad restaurangen hette, men vad jag däremot minns är den otroligt goda pastan vi åt där. Den här pastan var inte riktigt vad jag vanligtvis åt då. Nej, denna var fräsch och lätt med en god gräddig konsistens. Det var alltså inte en klassisk pasta med köttfärs eller tomatsås, utan en härligt pasta med avocado, räkor och svart stenbitsrom.

Den krämiga konsistensen får pastan förstås av grädde, men även tack vare den tärnade avocadon. Till det hade man kombinerat med salta räkor och toppat med svart rom. Så otroligt gott!

Inspireras av goda pastarätter

Jag har förstås inte deras recept, men denna variant som jag knåpade ihop hemma blev precis lika bra. Det här är verkligen en riktigt smaskig pasta som passar utmärkt att bjuda på till helgen. Dessutom är den inte alls svår att laga. Bättre bjudmat får man nästan leta efter. Servera förslagsvis med goda vitlöksbröd.

RED: Tack Jonas för att du pekade ut att restaurangen mycket riktigt var La Dolce Vita på Kungsholmsgatan (se kommentarerna nedan).

» Fler recept på goda pastarätter hittar du här

Krämig pasta med räkor och avocado

För: 4 personer

Krämig pasta med räkor och avocado

1 kg frysta räkor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 dl vispgrädde
1 tsk äppelcidervinäger
4 avocado
1 burk svart stenbitsrom
salt, peppar, oregano, timjan

bandspagetti

1. Tina räkorna och skala dem. Hacka gul och vit lök och låt det mjukna i en kastrull. Slå i grädde, äppelcidervinäger och ha i kryddor. Låt det puttra ihop ett par minuter och vänd sedan i tärnad avocado och skalade räkor på slutet (annars blir de sega).

2. Koka pastan, slå av vattnet och blanda den med pastasåsen. Servera med en klick svart rom ovanpå och hemlagade vitlöksbröd till.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.