Räkspett med ananas och baconlindad halloumi

Grilla spett med ananas och baconlindad halloumi

Det här receptet är lite annorlunda då det är beräknat för två personer. När man äter det som det är, utan några tillbehör, behöver man helt logiskt mer för att bli mätt. Gör man däremot något till, så som ris eller nudlar, räcker det till fyra personer.

Knepet med halloumi

Knepet att få bra grillbitar av halloumi är helt enkelt att dela den rakt av på långsidan. När halloumin tillverkas viks den innan den paketeras. Detta gör att den alltid har en spricka mitt i – den är den man ska dela den efter. Jag brukar helt enkelt bara vika i sär den och skära sista biten i själva viket där den sitter ihop.

Räkspett med ananas, bacon och halloumi

För: 2 personer (utan tillbehör)

Räkspett:
200g glasräkor (stora med stjärtskal)
1 ask cocktailtomater (250g)
250g röda steklökar
1/2 ananas
1 paket halloumi
1 paket bacon
chiliflagor, salt

Dragoncreme med chili:
1 msk torkad dragon
2 dl creme fraiche
1 msk chiliflagor
1/2 tsk äppelcidervinäger

1. Tina räkorna och skölj tomater.

2. Skär halloumin i mindre kuber och linda varje kub i en halv bit bacon. Tärna ananasen, skala och och halvera lökarna.

3. Varva lökhalvor, baconlindad halloumi, räkor, ananas och tomater på spett i metall. Salta och riv över chiliflagor. Grilla spetten när grillen har fått bra glöd.

4. Smula torkad dragon och rör ihop med creme fraiche, chiliflagor och vinäger. Ställ svalt fram till servering.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.