Räkwraps med avocado och citronsås

Fredagstacos med räkor

Räkwraps med avocado och citronsås är enkla wraps som fylls med räkor. Dessa är perfekta att ta med i picknickkorgen eller att svänga ihop som middag på fredagskvällen. När allt kommer till kritan behöver inte tortillawraps alltid fyllas med köttfärs – man kan egentligen fylla dem med vad man är sugen på. Exempelvis kyckling, fisk eller vegetariskt innehåll.

Kall mat att ta med

Dessa goda wraps innehåller frysta räkor som man tinar och skalar. Det hela kompletteras med avocado, sallad, en god bönröra och en enkel citronsås. Jag tycker de passar perfekt att variera de vanliga fredagstacosen med, eller att ta med, inlindade i folie, när man behöver ha mat med sig. Eftersom de serveras kalla är det kanonmat att ta med sig.

» Här hittar du fler recept till fredagstacosen

Räkwraps med avocado och citronsås

För: 4 personer

Räkwraps med avocado och citronsås

Bönröra:

1/2 röd lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 burk stora vita bönor
1 dl röd strimlad paprika på burk

Citronsås:

1/2 citron
1 dl creme fraiche 34%
salt, peppar, persilja, oregano

Övrig fyllning:

1 kg frysta räkor med skal
2 avocados
40g machésallad
100g gula babyplommontomater
4 tortillabröd

1. Smält smör i en kastrull och ha ner hackad lök, pressad vitlök och sambal oelek. Ha ner paprika och vita bönor och låt det fräsa upp. Tag sedan av kastrullen från plattan.

2. Pressa saften av en halv citron och blanda med creme fraiche och kryddor.

3. Tina och skala räkorna. Tärna avocado, halvera plommontomater och skölj machésalladen.

4. Värm tortillabröden i microvågsugnen (max 30 sekunder). Lägg upp bönröra, räkor och grönsaker. Ringa över citronsåsen och rulla ihop. Ska wrapsen med ut? Rulla in dem i folie och packa ner.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.