Ramslöksdressing med citron och avokado

Grön och god dressing med ramslök

Ramslök är en ingrediens som helst ska serveras i kalla eller ljumna anrättningar. När den värms upp tappar den tyvärr mycket smak, just därför får man vara lite kreativ eller ha i den i slutet av tillagningen. Denna ramslöksdressing med citron och avocado är ett gott tillbehör till en matig sallad. Den funkar faktiskt också precis lika bra att servera som en sås till både kött, fisk, fågel och vego, eftersom den blir ganska tjock.

Veganskt och enkel att göra

Denna dressing är helt vegansk eftersom den bara görs på vegetabilier. Den är dessutom enkelt att göra och adderar både syra och krämighet till maten du serverar den till. För att göra den har man i avokado, ramslök, citron, olja och vatten i en mixer och mixar det slätt. Sedan smakar jag av med salt och peppar. För att balansera upp sältan, syran och för att lyfta smaken på avokadon har jag i lite socker, men det är helt valfritt. Jag tycker att den blir lagom krämig med tre matskedar vatten, men vill man ha dressingen lösare adderar man bara lite med vatten.

Har du inte tillgång till någon ramslök, för du kanske vill servera den på sommaren när ramslöken blommat över, då är det bara att byta mot ett knippe gräslök och en liten vitlöksklyfta som du lägger i mixern. Svårare än så är det inte. Dressingen funkar fint att förvara i kylen i några vekor, men hur länge den håller sig fräsch beror naturligtvis på kvalitén på avokadon och ramslöken.

» Här hittar du fler recept på goda dressingar och vinägretter

Ramslöksdressing med citron och avokado

Ramslöksdressing med citron och avokado

För: 4 personer som tillbehör

1/2 avocado
5 blad ramslök
1/2 citron
2 msk kallpressad rapsolja
3 msk vatten
2 krm strösocker
salt, svartpeppar

  • Lägg avocado, strimlad ramslök, citronsaft, olja och vatten i en mixerskål. Mixa slätt.
  • Smaka av med socker, salt och peppar. Addera mer vatten om du vill att dressingen ska vara rinnigare.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.