Rawbollar med lakrits

Enkelt med frukt och nötter

Letar du efter godis som är hälsosamt, mjölfritt och utan tillsatt socker och fett? Ja då har du hamnat helt rätt! Dessa ljuvligt goda rawbollar rullas i lakritspulver och är grymt beroendeframkallande, i alla fall för den som älskar lakrits. Till och med min sambo som inte gillar lakrits gav tummen upp.

Hälsosamt godis

Kung Markatta lakritspulverDessa rawbollar med lakrits samt dessa Raw-tryfflar med banan och kokos är de absolut bästa jag gjort. Helt underbara och goda i smaken. De är enkla att göra och perfekt att ersätta det vanliga godiset med. Dessutom är de himla fina och påminner om tryfflar.

Jag brukar servera dem som en sötsak efter maten, men de funkar också bra att byta ut det ohälsosamma julgodiset med.

Det finns många sorters lakritspulver att använda, men välj med fördel lakritspulver från Kung Markatta som både är ekologiskt och fair trade.

Nyttigt recept för den som älskar lakrits

Hur många det blir beror lite på hur stora man gör dem. Har du inte just de nötter eller den frukt som anges i receptet kan man byta mot vad man vill. Både hasselnötter och osaltade cachewnötter går bra såväl som torkade plommon och äpplen. Man kan också utesluta en sort helt mot en annan. Se dock till att få i lite dadlar och fikon eftersom de ger en så god och kolaaktig smak.

Kolla också in receptet på goda och enkla raw-bollar med blåbär!

Rawbollar med lakrits

Cirka 30-35 st

Rawbollar med lakrits

8 torkade dadlar utan kärna
8 torkade aprikoser
8 torkade fikon
1 dl russin
1,5 dl sötmandel
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl lakritspulver

1. Ha ner nötter och frön i en mixer och kör hastigt till grova bitar. Ha ner den torkade frukten och kör till en grynig massa.

2. Häll upp lakritspulver på ett fat. Blöt händerna och rulla små bollar av massan. Lägg över några av bollarna i taget och snurra skålen i en cirkel så att alla bollarna får lakrits på sig runt om.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.