Red Snapper med majscreme, vitlökspotatis och röd-grön sallad

Härlig sommarmat

När jag berättade för min mamma att jag minsann skulle bjuda på majscreme till middag fick jag en rynkad näsa till svar. Ja, får man sån respons får man lägga manken till (och hålla tummarna att det blir gott). Det blir smaskens, lovade jag, och satte sedan igång att mixa, smått orolig över att ha utlovat något jag kanske inte kunde hålla. Så blev också detta recept på red Snapper med majscreme och vitlökspotatis till.

Red Snapper

Middagstips till grillen

Den dagen sken solen så vi piskade glatt igång grillen. Det blev en utsök middag (skryt) och efteråt ville mamma veta hur jag hade gjort majscrémen. Det var ju inte alls ett pjåkigt betyg. Dessutom krävdes det att den lagades fler gånger under sommaren.

Det här är verkligen en härlig sommarrätt som passar utmärkt att grilla. Man kan förstås också steka fiske om man vill. Har man inte tillgång till fisksorten red snapper kan man ta någon annan vit fisk istället, exempelvis torsk, sej eller gös. Här kommer receptet på en lyckad kväll, även denna fredag ackompanjerat av ett prima dryckestips från Mikael på Popit. Glad helg!

» Här hittar du fler goda fiskrecept

Red Snapper med majscreme och vitlökspotatis

För: 4 personer

Red Snapper med majscreme, vitlökspotatis och röd-grön sallad

Sallad:

100g haricots verts
10 bitar soltorkade tomater
1/2 rödlök
100g sockerärtor
4 msk kapris
45g rucola
1 msk fikonbalsamico
salt, peppar

Vitlökspotatis:

500g potatis
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
2 msk klippt persilja
salt, peppar

Majscréme:

1 burk majs
1/2 dl creme fraiche
1 tsk äppelcidervinäger
salt

Red Snapper:

800g red snapper
salt, peppar, persillade

1. Koka haricots vertsen lätt i saltat vatten (ca 5 minuter). Strimla upp lök, sockerärtor och soltorkade tomater och blanda ihop med kapris, rucola, balsamvinäger och kryddor.

2. Koka potatisen i saltat vatten. Slå av vattnet och ha ner pressad vitlök, klippt persilja, smör och kryddor i kastrullen. Lägg på locket och skaka runt.

3. Ha ner avrunnen majs i en mixer tillsammans med creme fraiche, vinäger och kryddor. Kör till en slät smet och ställ sedan kallt. Smaka eventuellt av med lite extra salt.

4. Skölj fisken, lägg den med skinnsidan nedåt och krydda ovansindan. Grilla eller stek.

 

Mikael Christiansson på Popit rekommenderar dryck:

Cider”Klassisk fransk cider som har ena foten i en skitig ladugårdsstövel och andra foten i en gräddad äppelkaka, över axlarna hänger en skapligt ny läderjacka.
Äppelfrukten kommer att beblanda sig fint med salladen samtidigt som de friska bubblorna tar hand om majscréme och vitlökspotatis.”

Cider: Cidre Dupont Bouché (82487) 79:-

Cider”Ett mer lättillgängligt alternativ (som finns på de flesta Systemoblag) är Boulard Cidre de Normandie. En betydligt snällare cider med friskare äpplen och lättare karaktär. Ett bra alternativ, men i det här fallet skulle jag personligen satsa på en av världens bästa ciderproducenter, Domaine Dupont (ovan).”

Cider: Boulard Cidre de Normandie Brut (1848) 49:-

Mikael Christiansson bloggar bland annad på Popit – en multiblogg där fyra passionerade skribenter skriver och tipsar om vin, öl och sprit. Gemensamma nämnaren är att de hellre drickes fyra glas med olika innehåll än fyra glas av samma. På Popit provas allt mellan himmel och jord – hemma, på krogen, hos importörerna, på Systembolaget och under resor.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.