Glacerade revben till julig smak

Glacerade revben till julig smak

Vad är ett julbord utan klassiska, glacerade revben till julig smak? Ja, ribs och revben är samma sak, och laga dem kan man göra på olika vis. Själv tycker jag att de blir allra godast när de får koka länge i en Crock Pot eller någon annan typ av slökokare. Har man inte en slökokare går det precis lika bra att koka i en vanlig kastrull. Nedan hittar du recept på båda varianterna.

Möra revben

Hemligheten till att få riktigt möra och fina revben är genom att förkoka dem innan de penslas med glaze och grillas klart i ugn. Ge dem tid och pensla med en god glaze så blir julbordet komplett. De här passar lika bra till julbordet såväl som små munsbitar att servera till glöggminglet. Glöm inte att lägga fram servetter eftersom det blir lite kladdigt om fingrarna.

» Fler recept på klassisk julmat hittar du här.

Revben i Crock Pot

För: 8-10 personer vid buffé
Tid: 6 timmar
Temperatur Crock Pot: ➀

Ribs i Crock Pot

2 kg tjocka revben av fläskkött
1 gul lök
1 morot
4 vitlöksklyftor
1 msk Liquid Smoke
0,5 dl äppelcidervinäger
1 l vatten
salt, peppar
3 lagerblad

1. Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Ha ner grovhackad vitlök, gul lök och morot i grytan. Slå på Liquid Smoke, äppelcidervinäger och vatten. Krydda ordentligt och ha ner lagerblad.

2. Starta slökokaren och låt stå och puttra i cirka 6 timmar på lägsta läget. Vänd eventuellt revbenen efter halva tiden.

Revben kokta i kastrull

Kokta Ribs

För: 8-10 personer vid buffé
Tid: 2-3 timmar

1 gul lök
1 morot
4 vitlöksklyftor
1 msk Liquid Smoke
0,5 dl äppelcidervinäger
salt, peppar
3 lagerblad
2 kg tjocka revben av fläskkött
1 l vatten

1. Grovhacka vitlök, gul lök och morot. Ha ner i grytan. Slå på Liquid Smoke och äppelcidervinäger. Krydda ordentligt och ha ner lagerblad.

2. Skölj revbenen och lägg ner i grytan. Fyll på med vatten så det knappt täcker. Låt det koka upp och dra sedan ner temperaturen så det bara sjuder. Låt grytan puttra 2-3 timmar.

Glasering till Juliga Revben

För: 8-10 personer vid buffé
Tid: 20 minuter
Temperatur: 175° i ugn

Revben

1 dl flytande honung
1 dl olivolja
1 msk riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
3 nejlikor
1/2 apelsin
salt, peppar

1. Rör ihop honung och olivolja med riven ingefära, pressad vitlök, kanel, sambal oelek och malda nejlikor. Pressa i saften från apelsinen och smaka av med salt och peppar.

2. Pensla glaseringen på revbensspjällen och griljera sedan revbenen i ugnen cirka 20 minuter i 175°.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.