Crock Potade ribs i coca cola och Bourbon

Goda ribs i Crock Pot

Ribs blir fantastiskt goda om man kokar dem på låg temperatur under lång tid innan de hamnar på grillen. Kör antingen i en vanlig gryta på spisen, eller en Crock Pot om du har en sådan. Jag är helt såld på groggen Whisky Cola, men den är precis lika god att koka ribsen i. Servera förslagsvis med en potatissallad eller amerikanska tillbehör bestående av idahopotatis, coleslaw och corn on the cob. Yumm!

Ribs i Crock Pot med Coca Cola och Bourbon

För: 4-6 personer
Tid: 5 timmar
Temperatur | Crock Pot: ➀

Crock Potade ribs i coca cola och Bourbon

Ribs:
1 kg tjocka ribs
1 msk flytande smör
5 dl coca cola
2 dl bourbon
5 vitlöksklyftor
salt, peppar

Marinad:
3 tsk liquid smoke
3 dl olivolja
1 spansk peppar
salt, peppar

1. Skölj ribsen. Ringla lite smör i botten av crock poten. Lägg ner ribsen och slå över coca cola och bourbon. Skala och dela vitlöksklyftorna på hälften och fördela ut runt om. Salta och peppra och låt sedan koka på lägsta värmen i 5 timmar.

2. Plocka ur ribsen och vitlökarna och lägg i en platspåse. Rör ihop ingredienserna till marinaden och häll ner i påsen. Massera in marinaden i köttet och låt sedan ligga svalt fram till det är dags att grilla. Tag fram köttet ca 30 minuter innan. Servera förslagsvis med grillade majskolvar, coleslaw, och potatis.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.