Rödbeta med getostboll

Enkel aptitretare

Getost, rödbetor, rostade frön och mynta är en riktigt trevlig kombination som alltid funkar. Där är liksom en smaksensation som passar väldigt bra ihop. Även fetaost funkar bra om man vill byta ut getosten. Av den orsaken bestämde jag mig för att göra plock till en buffé. De här enkla små aptitretarna passar bra till fördrinken, eller helt enkelt som jag gjorde – som del i en buffé. Har man ont om tid behöver man inte ens rosta solrosfröna utan kan köra dem naturella.

Glutenfritt och vegetariskt

Vill du göra plockmaten ännu finare kan du även dekorera med en blomma – jag har dekorerat med ett myntablad och gräslöksblommor. Dessa aptitrerare är glutenfria och vegetariska (laktovegetariska), de passar alltså fler.

» Fler recept på enkla aptitretare hittar du här

Rödbeta med getostboll

Ca 20 bitar

3 stora rödbetor
150g getost
1 dl solrosfrön
20 blad mynta
salt, peppar

1. Skala rödbetorna och koka dem mjuka i saltat vatten. SLå av vattnet och dela rödbetorna till munsbitar.

2. Rosta solrosfröna i en het panna och kör dem sedan kort i en mixer. Skala getosten och rör ihop med solrosfröna och kryddor. Ställ svalt.

3. Forma getosten till bollar och sätt fast med en tandpetare i rödbetan. Dekorera med ett litet myntablad.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.