Rostad majssallad med lime och jalapeño

Enkelt och gott tillbehör

En rostad majssallad med lime och jalapeño är ett superenkelt och gott tillbehör att servera till exempelvis tacos eller grillat kött. Ja, självklart passar det precis lika bra till kyckling, fisk eller vego. Det krävs förstås att man tål lite hetta i maten, men beroende på preferenser kan man justera mängden jalapeños.

Att göra denna sallad är enkelt. Man börjar helt enkelt med att rosta majsen i en stekpanna tills den börjar torka till. Då har man i en klick smör och steker tills majsen börjar skrumpna ihop och få yta. På med salt och blanda den med inlagda hackade jalapeños och limesaft. Smör är allra godast att steka i för smakens skull. Väljer man att använda ett vegetabiliskt matfett blir salladen både vegansk och laktosfri. Ett laktosfritt smör duger fösrstås gott för det senare alternativer.

Till grillat, tacos och gryta

Mina favoriter att servera detta tillbehör till är förstås grillat, till burgarna, fredagens tacos eller till en härlig långkokt högrevsgryta. Vill man ha lite piff på det hela kan man addera lite hackade örter så som dill, persilja eller timjan. Jag älskar ju också libbsticka. För att göra salladen krämig kan man röra i lite crème fraiche.

» Här hittar du fler recept på goda tillbehör

Rostad majssallad med lime och jalapeño

Rostad majssallad med lime och jalapeño

För: 4 personer som tillbehör

2 små burkar majs (à 198g)
0,5 dl hackade, inlagda jalapeños
1 lime
salt, peppar

  • Slå av vattnet från majsen. Ha ner majsen i en stekpanna och stek till den börjar bli torr. Klicka i smör och stek majsen till den börjar skrumpna en aning och få lite färg.
  • Hacka jalapeños och blanda med den stekta majsen. Smaka av med pressad lime, salt och peppar.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.