Rostad paprikasås med parmesanost

Enkelt tillbehör till det grillade

Enkla tillbehör passar utmärkt till sommarens mat. Tillbehören kan man göra i förväg och sedan servera kalla till maten. Gör man olika röror och såser kan gästerna ta själva och kombinera som de själva vill. Varför inte prova en smakrik rostad paprikasås med parmesanost? Denna är enkel att göra och funkar fint till det grillade.

Recept på god paprikaröra

Den här röran har en lite vuxnare smak. Alla gillar trots allt inte parmesanost. Paprikorna rostas och skalas. Sedan mixas de med parmesanost och olja. Hur enkelt som helst! Servera som tillbehör till kyckling eller kött – gärna grillat. De passar också bra till kryddig korv eller till fisk med medelhavsinspirerade inslag.

» Fler recept på enkla tillbehör hittar du här

Rostad paprikasås med parmesanost

För: 4 personer

Rostad paprikasås med parmesanost

4 röda paprikor
1 dl parmesanost
0,5 dl olivolja
1 nypa socker
salt, peppar

1. Kärna ur och skär paprikorna till fyra klyftor vardera. Lägg upp klyftorna på en plåt med bakplåtspapper med skalet uppåt. Ställ in i 250°C. Rosta till klyftorna blivit svedda, cirka 30 minuter.

2. Låt klyftorna svalna en aning och dra sedan av skalet.

3. Hacka de skalade paprikorna och dem kör i en mixer tillsammans med riven parmesan, olja, socker, salt och peppar. Ställ svalt fram till servering.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.