Enkelt pasta till middag

Det finns de dagar då man är så trött att man knappt orkar sticka näsan innanför köksdörren. Dessa dagar passar enkel och god mat alldeles perfekt – som den här pastan med rostas. Har man inte nötkött hemma går det självklart lika bra med fläskkött eller korv. Man tager vad man haver, som Kajsa Varg sa.

För: 4 personer

200g rostas
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 bitar soltorkade tomater
1/2 röd paprika
1 msk vermouth
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk soja
4 dl creme fraiche
1 dl gröna oliver med pimento
salt, peppar, oregano
8 skivor lufttorkad skinka
4 portioner bred bandspaghetti
parmesanost

1. Ansa köttet och skär till lagom stora munsbitar. Smält smör i en stekpanna och ha ned köttet tillsammans med pressad vitlök och hackad gul lök.

2. Strimla soltorkade tomater och hacka röd paprika och ha ner i pannan. Häll på vermouth och soja och rör sedan ner creme fraiche och sambal oelek. Dela oliverna på mitten och ös ner i pannan. Smaka av med salt, peppar och malen oregano.

3. Koka upp en kastrull med vatten och salt och koka 4 portioner enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och vänd ner såsen i pastan. Lägg upp på djup tallrik och toppa med strimlad, lufttorkad skinka och riven parmesan.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.