Enkelt pasta till middag

Det finns de dagar då man är så trött att man knappt orkar sticka näsan innanför köksdörren. Dessa dagar passar enkel och god mat alldeles perfekt – som den här pastan med rostas. Har man inte nötkött hemma går det självklart lika bra med fläskkött eller korv. Man tager vad man haver, som Kajsa Varg sa.

För: 4 personer

200g rostas
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
5 bitar soltorkade tomater
1/2 röd paprika
1 msk vermouth
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk soja
4 dl creme fraiche
1 dl gröna oliver med pimento
salt, peppar, oregano
8 skivor lufttorkad skinka
4 portioner bred bandspaghetti
parmesanost

1. Ansa köttet och skär till lagom stora munsbitar. Smält smör i en stekpanna och ha ned köttet tillsammans med pressad vitlök och hackad gul lök.

2. Strimla soltorkade tomater och hacka röd paprika och ha ner i pannan. Häll på vermouth och soja och rör sedan ner creme fraiche och sambal oelek. Dela oliverna på mitten och ös ner i pannan. Smaka av med salt, peppar och malen oregano.

3. Koka upp en kastrull med vatten och salt och koka 4 portioner enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och vänd ner såsen i pastan. Lägg upp på djup tallrik och toppa med strimlad, lufttorkad skinka och riven parmesan.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.