Rustika vitlöksbröd

Hemmagjort vitlöksbröd

När man bjuder på pasta är det nästan obligatoriskt att bjuda på hemmagjorda vitlöksbröd, det höjer det hela ännu ett snäpp. Visst kan man köpa färdiga vitlöksbröd i butik, men då kan man inte välja brödet själv – och som jag alltid tjatar om – då vet man inte vad som är i.

Godaste tillbehöret till pasta

Jag föredrar lite rustikare bröd av surdeg eller mörkare sort – då blir det mer smak och tuggmotstånd. Att göra egna vitlöksbröd är inte minsta svårt. Vill man impa på gästerna bakar man sitt eget bröd, dock ska vi inte vara riktigt så avancerade idag – det går precis lika bra med färdigbakat.

VitlökRustika vitlöksbröd

Bröd till kräftskiva eller till pasta

Efter att ha testat olika varianter är slutsatsen att dessa är de godaste. Sen är de också så himla enkla att göra. Servera till en god pasta med Krämig fläskfilépasta med medelhavssmaker eller som ett läckert tilltugg vid kräftskivan. Ska man servera dem till kräftskivan kan man gott strössla över lite dillfrö som får smälta med osten.

Rustika hemmagjorda vitlöksbröd

8 stycken
Temperatur: 250°

Rustika vitlöksbröd

8 mörka limpskivor
1 dl creme fraiche (34%)
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
salt

1. Värm ugnen till 250°. Har du baksten i – ännu bättre.

2. Rör ihop pressad vitlök md creme fraiche, salt, en skvätt olivolja och salt. Skär upp brödet i 6 skivor och bred på ett tjockt lager av krämen.

3. Lägg in i ugnen på ett galler eller på bakstenen och grädda ca 8-10 minuter. Tag ut, låt svalna en aning och dela sedan brödskivorna diagonalt till snibbar.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.