Saftiga burgare fyllda med isterband

Saftiga, hemmagjorda hamburgare till grillen

Saftigast hamburgare får man när man blandar nötfärs och fläskfärs och maler färsen grovt. Nu har ju inte alla en köttkvarn hemma, då kan man helt enkelt köpa färdig blandfärs – eller göra som här – blanda nötfärs med isterband. Isterbanden adderar fett, syra, rökighet och en läcker smak till burgarna och gör det hela väldigt saftigt och gott. Ska man göra hemmagjorda hamburgare är det garanterat dessa.

Vin till hamburgare

En del kan tycka att det är lite svårt att välja vin till hamburgarna. Det kan ska tänka på är att hamburgare både innehåller en del fett och mycket smak. I det här fallet tillkommer även sälta och fett från baconchutneyn, syrlighet från de ugnsrostade tomaterna och detsamma från dressingen. Då behöver man ett vin med bra tanniner, medelfyllig karaktär och gärna bäriga inslag. Shiraz är ett givet val.

Hos Texas Longhorn kan man det här med smakrik, grillad mat. Kändisviner har man ju fått sin beskärda del ifrån, men när restaurangkedjan med samma namn sätter sitt man på ett vin blir det garanterat bra. Det här vinet blir gudomligt till grillade hamburgare. Smakerna gifter sig perfekt och det här bli en läcker middag som heter duga. Länk till vinet hittar du under receptet. Lägg gärna lite extra tid och laga upp de olika tillbehören nedan. Bjud in vännerna, korka upp vinet och njut!

Weber Grillisterbandsburgare_0D5A6150

Texas Longhorn Charcoal Shirazisterbandsburgare_0D5A6165

Saftiga burgare fyllda med isterband

För: 4 personer

Saftiga burgare fyllda med isterband

Dressing:

2 dl creme fraiche
3 msk chilisås
0,5 dl majonäs
1 saltgurka
peppar

Ugnstorkade cocktailtomater:

250g cocktailtomater
salt

Burgare fyllda med isterband:

1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 ägg
800g nötfärs
2 isterband
salt, peppar

Övrigt:

1 gul lök
pitabröd
cheddarost
machésallad
saltgurka
baconchutney

1. Rör ihop creme fraiche med chilisås, majonäs, hackad saltgurka och peppar. Ställ svalt.

2. Halvera coktailtomaterna och tada upp dem på en ugnsplåt på ett bakplåtspapper. Salta dem och rosta sedan tomaterna längst ner i ugnen i 200° i cirka 30-40 minuter. Håll ett öga så de inte bränns.

3. Blanda mjölk ägg och ströbröd i en bunke. Låt svälla cirka 10 minuter. Skrapa ut isterbanden och blanda med färsen. Krydda och forma till biffar. Grilla eller stek biffarna.

4. Skiva löken och stek den mjuk i smör. Servera i pitabröd med cheddarost, sallad, de rostade tomaterna samt stavar av saltgurka och baconchutney.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.