Sallad med sparris, fetaost och jordgubbar

Perfekt till grillat

Det perfekta tillbehöret till sommarens grillade mat är en sallad. En sallad kan man förbereda innan – exempelvis på morgonen innan det blivit så pass varmt att man inte vill annat än vara ute. Jag tycker dessutom det är riktigt smart att ha tillbehören färdiga för att sedan bara kunna chilla vid grillen. Lägg det du vill ha på grillen och komplettera med exempelvis denna sallad med sparris, fetaost och jordgubbar. Den passar fint till kött, fågel, fisk och vego men blir allra godast till kyckling eller fläskkött då det söta i jordgubbarna samsas väl med dessa smaker.

Tillbehör som kan förberedas

Denna enkla sallad består endast av 5 ingredienser – typiska svenska ingredienser och ett komplement av saltsyrlig fetaost. Föredrar man någon annan ost tar man förstås det. Salla gäller salladen; har man inte tillgång till romansallad – eller kanske odlar något annat – går det naturligtvis bra att byta mot det. Dekorera med de lila fina blommorna när gräslöken blommar. Och ja, jag kom på efter jag tagit bilden att jag glömt att lägga på dem – men jag livar att det blir både gott till och dekorativt. Har man inga gräslöksblommor byter man mot lite hackad rödlök.

» Här hittar du fler recept på goda sallader

Sallad med sparris, fetaost och jordgubbar

Sallad med sparris, fetaost och jordgubbar

För: 4 personer som tillbehör

250g jordgubbar
1 knippe grön sparris
1 huvud romansallad
150g fetaost
5 knoppar gräslöksblommor eller 1/4 rödlök

  • Skär bort den träiga änden på sparrisen och hyvla den sedan på en mandolin, med en potatisskalare eller med en osthyvel.
  • Snoppa och halvera jordgubbarna – kvarta dem om de är stora.
  • Skär salladen till mindre bitar och blanda med jordgubbar, sparrisflagor, smulad fetaost och de små blommorna från gräslöken. Har du inga gräslöksblommor går det bra att finhacka en fjärdedels rödlök.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.