Sallad med svarta sesamfrön, groddar och kidneybönor

Enkelt tillbehör till maten

Solen skiner, det är en somrig kväll och man vill bara komma ut. Då är en enkel sallad till middagen det perfekta alternativet – som denna sallad med svarta sesamfrön, groddar och kidneybönor. Det här är lite som en råkostsallad med fräschhet från gurka och ett dekorativt utseende tack vare de svarta sesamfröna. Sväng ihop och servera till kött, kyckling eller fisk. Får man inte tag i svarta sesamfrön går det förstås lika bra med vita eller oskalade.

Sallad med svarta sesamfrön, groddar och kidneybönor

För: 4 personer

150g vitkål
150g isbergssallad
100g alfaalfagroddar
15 cm gurka
2 morötter
1 röd paprika
1 dl kidneybönor
1 msk svarta sesamfrön
1 tsk olivolja
1 msk äppelcidervinäger
salt, peppar, italiensk salladskrydda

  • Hyvla vitkålen tunt med en osthyvel och strimla isbergssalladen. Skär gurka, morötter och paprika till tunna stavar med kniv eller på mandolin. Skölj kidneybönorna och blanda med salladen.
  • Strössla över sesamfrön och ringla över olivolja och äppelcidervinäger. Krydda och blanda allt.

Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.