Serrano med papaya och pinjenötter

Lättlagad förrätt till fest och nyår

Letar du efter en enkel förrätt att servera till festen, eller varför inte till nyår? Den här enkla förrätten går snabbt att laga och passar bra när man har sittande middag med fler rätter. Den här anrättningen bjuder både på sälta från serranoskinkan och sötma från papayan. Tillsammans med pepprig rucola och syrlig balsamico blir det en riktigt trevlig kombination.

Den här förrätten är trots allt rätt somrig i smakerna vilket gör att den passar året runt. Servera förslagsvis med vintipset som du hittar under receptet.

» Fler goda recept till nyårsfesten hittar du här.

Serrano med papaya och pinjenötter

För: 4 personer

120g serrano
1 tsk balsamvinäger
2 msk pinjenötter
15g rucola
1/2 papaya
svartpeppar

1. Dela serranoskinkan på längden och skär bort fettet om det är en bred fettrand. Fördela ut på tallrikarna och ringla lite balsamico ovanpå.

2. Rosta pinjenötterna i en stekpanna utan matfett och strössla sedan över serranoskinkan.

3. Skär upp papaya och strössla över. Lägg en tuss rucola ovanpå och avsluta med några drag med pepparkvarnen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.