Serrano är en spansk, lufttorkad skinka som är god, salt och lite mjukare i konsistensen än exempelvis prosciutto. I kombination med kyckling och söta äpplen blir detta en favorit när man har bråttom och inte har tid att fiffla med maten i evigheter.

200g serranoskinka
1 kg kycklingfilé
1 tsk rivet citronskal
2 äpplen
1 msk farinsocker
1 dl riven parmesanost
färsk persilja

1 msk olivolja
1 tsk hallonvinäger
1 tsk soja
1 msk hickorysås
salt, peppar, timjan

1. Rör ihop olja, vinäger, hickorysås och soja med kryddor. Tina kycklingen.

2. Dela filéerna på mitten på längden och pensla med marinaden. Rulla in varje kycklingbit i bacon.

3. Kärna ur och dela äpplena till mindre klyftor. Lägg allt i en ugnsfast form.

4. Klipp persilja och riv citronskal över. Strössla ut farinsocker. Ha i ugn i 225° i ca 30 minuter. Tag ut och riv parmesanost över. Servera.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.