Dijonsenap och honungssill

Sill till jul, påsk och midsommar

Sill kan göras på olika vis. Utgår man ifrån inläggningssill kokar man en lag med varierad smaksättning som sillen sedan får ligga i under två dygn. Vill man istället ta den enklare vägen kan man köpa 5-minuterssill som man smaksätter själv. Oavsett vilken metod man väljer är alla vägar tillåtna.

Recept på lättlagad sill

Själv kör jag oftast på 5-minuterssill som jag fixar någon röra till dagen innan jul. Det är ganska lagom då sillen hinner stå till sig och dra till sig smakerna i såsen. Hittills har ingen klagat. Dessutom har ett par sillhatare konverterats. Inte illa, om jag får säga det själv.

» Här hittar du fler recept på hemgjord sill

Sill med dijonsenap och honung

1 stor burk

Dijonsenap och honungssill

1 msk dijonsenap
2 msk skånsk senap
1 msk flytande honung
2 dl crème fraiche
5 cm purjolök
1 liten vitlöksklyfta
1/4 lime
1 kvist färsk dill
1 pkt 5-minuterssill (430g)

  • Rör ihop dijonsenap, skånsk senap, honung och crème fraiche. Skiva purjolöken tunt. Blanda med såsen och pressa i vitlök och lime. Riv ner små kvistar av dill.
  • Häll bort sill-lagen och skär sillfiléerna till lagom bitar. Blanda ner sillen i såsen och lägg över i en burk. Sillen kan serveras direkt men blir godast om den får stå ett dygn innan servering.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.