Gott till glöggmingel och till midsommar

Små munsbitar innan maten serveras är bra för att dämpa den värsta hungern, men också för att väcka smaklökarna. Dessa krispiga snittar med sill är små aptitretarna som passar bra till en kopp glögg till glöggminglet, eller med en läskande fördrink på sommaren.

De här kan varieras på många olika sätt; dillen kan exempelvis bytas ut mot gräslök, medan smaksättningen av naturell creme fraiche kan varieras med smaksatta varianter. Bara fantasin sätter gränser.

Perfekt mingelmat till nyår

Visst är det ändå smidigt med mat som går lätt att laga. Dessa fina snittar är lätta att göra och brukar gå åt i en rasande fart. Smidigt är att röran kan göras i förväg. Sedan när gästerna har anlänt klickar man upp röran och serverar. Knepet är just att inte klicka upp röran för långt i förväg, då blir nämligen Finn Crispen mjuk. Receptet på ett lyckat mingel hittar du nedan.

Krispiga snittar med sill

För: 8 personer

Sillkrisp

4 skivor finnkrisp
8 matjesillfiléer
1 dl creme fraiche
4 bitar soltorkade tomater
1 tsk tomatpuré
2 msk vit ishavsrom
1/2 röd lök
2 msk riven västerbottenost
1 dillkvist
salt, peppar

1. Dela skivorna av Finn Crisp på hälften.

2. Strimla soltorkade tomaterna och rör ihop med crème fraîche, tomatpuré, hackad röd lök och kryddor. Rör sedan försiktigt i rommen.

3. Hacka röda löken och riv västerbottenosten.

4. Klicka ut creme fraichen på Finnkrispen. Lägg en sillbit ovanpå. Strössla lite extra hackad lök på, lägg på en dillkvist och avsluta med att strössla lite västerbottenost ovanpå.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.