Vin till sill

Snittar är bra bjudmat och lämpar sig väl att servera som aptitretare till bubblet eller till en välkomnande fördrink. Dessa sillsnittar med senapsgrädde görs med en bas av sill, potatis och creme fraiche. De passar alldeles utmärkt att servera både vid jul, till påsk och midsommar. Sältan i sillen passar mycket bra till sötman i mousserande rosé – för visst kan man dricka vin till sill.

Enkla snittar till påsk och midsommar

Brödet kan man byta mot den sort man föredrar. Ett mörkt rågbröd smakar förstås mest och lämpar sig bra till smakrik sill, men det går lika bra med en skiva Finn Crisp eller rustik baguette. Är man glutenintolerant byter man helt enkelt mot ett glutenfritt bröd eller lagas dessa glutenfria kikärtspoletter.

Sillsnittar med senapsgrädde

Cirka 25 snittar

Sillsnittar med senapsgrädde

2 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraîche (34%)
2 msk hackad, färsk gräslök
1 msk kapris
1 msk skånsk senap
1 burk löksill
1 stor potatis
8 skivor mörkt bröd
salt, peppar
färsk dill

1. Koka ägg och potatis var för sig.

2. Hacka gräslök och kapris och rör ihop med crème fraîche, skånsk senap och kryddor.

3. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner crème fraichen där i.

4. Skiva äggen med en äggskivare. Skär ut brödet i runda bitar med exempelvis ett drinkmått. Lägg en äggskiva i botten på varje brödbit och klicka ut röran ovanpå. Pressa potatisen i en potatispress. Dekorera med pressad potatis och en dillkvist.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.