Skaldjurspaj

Bjud på en enkel paj till buffé

Jag fullkomligt älskar skaldjurspaj! Det är så enkelt att göra och blir så himla gott. Så fort vi har gäster och ska bjuda på lunch faller valet ofta på en paj – och gärna denna goda skaldjurspaj som är fylld med både fisk och skaldjur.

Lättlagad sommarmat

Jag är ju också förtjust i mat som lagar sig själv, det vill säga mat som man svänger ihop lite snabbt och sedan får stå i ugnen medan man gör något annat. Den här pajen gör precis det. Det är bara att skala räkor, skära lax och surimi stick, och sedan vänta på att ett mirakel blir till inne i ugnen. Servera förslagsvis med en sallad till. Den här är underbar till buffén, som enkelt lunch eller att ta med till picknicken – och förstås som middag.

Skaldjurspaj med lax och räkor

För: 4 personer
Temperatur: 200°C

Skaldjurspaj

Pajfyllning:

100g surimi-sticks
500g oskalade räkor
2 styckfrysta laxbitar
1 rulle smördeg

Stanning:

3 ägg
2 dl grädde
1 vitlöksklyfta
3 msk färsk, klippt dill
salt, peppar

1. Tina räkor fisk och skaldjur. Skala räkorna, dela surimi sticks och lax till mindre bitar.

2. Olja in pajformen och rulla ut degen i den. Fyll skalet med fisken och skaldjuren

3. Vispa ihop ägg och grädde med pressad vitlök, kryddor och klippt dill. Vispa ihop och slå över pajen. Grädda i 200°C i ca 30 minuter. Servera med en sallad på gurka, tomat och äppelcidervinäger.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.