Skånska köttbullar på spett

Till glöggmingel och julbord

Köttbullar hör ju självklart julen till – i alla fall hemma hos oss. Sedan ett par år tillbaka ligger förutom sill även köttbullebestyren på mig och min sambo. Förutom det lagar min mamma det mesta av maten till julbordet, vilket sedan avnjuts av släkten hemma hos gammelfarmor. Det är en mysig tradition.

Juliga köttbullar

Första året ville sambon göra riktigt juliga köttbullar och hade i en massa kryddpeppar i köttbullarna. Jag måste säga att det inte blev någon hit – hela köttbullarna smakade som en gammal sillburk. Hädan efter är det istället jag som lagar köttbullarna till julafton. De här små rackarna är en av de varianter som jag lagat som blev riktigt goda. Alltså kan man använd det här receptet både till julafton – och som i det här fallet som små aptitretare till när man ska ha glöggmingel.

Skånska köttbullar på spett

Cirkaa 20 spett

Skånska köttbullar på spett

300g köttfärs
2 msk skånsk senap
3 smulat bröd (gärna ett par dagar gammalt, mörkare sort)
1 ägg
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, lökpulver

1. Blanda köttfärs, senap, smulat bröd och ägg. Pressa i en vitlöksklyfta och krydda.

2. Forma till bullar och stek dem. Trä sedan upp dem två och två på grillspett i trä.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.