Tonfiskröra med kikärtor och avocado till smörgåsarna

Somriga smörgåsar

Oavsett om solen skiner eller om det bara är lite molnigt så är sommaren ännu inte över. Vi packade picknickkorgen och drog ut i skärgården i somras. Det kanske inte är badväder just idag, men att packa en picknickkorg funkar precis lika bra när man ska ut i skogen och plocka svamp eller bär!

Tonfiskröra till mackan

Denna tonfiskröra med kikärtor och avocado till smörgåsarna är mättande och fylld med nyttigheter. Röran är perfekt att svänga ihop och ta med ut i båten, husvagnen eller på picknicken. Ett bra tips om du inte ska äta mackorna direkt är att ta med röran i en matlåda och sedan klicka ut den över mackorna när du väl är på plats. Annars finns risk att mackorna blir lite saggiga. Och det är ju inte särskilt kul.

Jag brukar helst använda tonfisk i olja eftersom den är saftigare och inte lika torr. Välj den sorts bröd du själv tycker är godast och komplettera röran med några blad sallad underst.

» Här hittar du fler goda recept på olika smörgåsar

Tonfiskröra med kikärtor och avocado till smörgåsarna

För: 4-6 personer
Temperatur: 225°C

2 burkar tonfisk i olja (á 170g)
1/2 burk kikärtor
2 msk creme fraiche
1 tsk skånsk senap
1 tsk äppelcidervinäger
0,5 dl gröna oliver med pimiento
1 tomat
2 salladslökar
2 avocado
salt, peppar, oregano

4 skivor bröd
4 stora blad romansallad

1. Rör ihop tonfisk och kikärtor med creme fraiche, skånsk senap och vinäger.

2. Skiva upp oliver och salladslök och tärna tomaten. Ha ner allt i röran och smaka av med kryddor

3. Tärna upp avocadon och vänd försiktigt ner den på slutet.

4. Lägg upp ett salladsblad på brödskivan och klicka ut röran.

Skärgårdsmackor

Skärgårdsmackor

Skärgårdsmackor

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.