Skärgårdsmackor

Oavsett om solen skiner eller om det bara är lite molnigt så är sommaren ännu inte över. Vi packade picknickkorgen och drog ut i skärgården i somras. Det kanske inte är badväder just idag, men att packa en picknickkorg funkar precis lika bra när man ska ut i skogen och plocka svamp eller bär!

De här tonfiskmackorna är mättande och fyllda med nyttigeheter. Perfekta att svänga ihop och ta med ut. Ett bra tips om ni inte ska äta mackorna direkt är att ta med röran i en ask och klicka ut över mackorna på plats. Annars finns risk att mackorna blir saggiga.

Skärgårdsmackor

För: 4-6 personer
Temperatur: 225°C

2 burkar tonfisk (á 170g)
1/2 burk kikärtor
2 msk creme fraiche
1 tsk skånsk senap
1 tsk äppelcidervinäger
0,5 dl gröna oliver
1 tomat
2 salladslökar
2 avocado
salt, peppar, oregano

4 skivor bröd
4 stora blad romansallad

1. Rör ihop tonfisk och kikärtor med creme fraiche, skånsk senap och vinäger.

2. Skiva upp oliver och salladslök och tärna tomaten. Ha ner allt i röran och smaka av med kryddor

3. Tärna upp avocadon och vänd försiktigt ner den på slutet.

4. Lägg upp ett salladsblad på brödskivan och klicka ut röran.

Skärgårdsmackor

Skärgårdsmackor

Skärgårdsmackor

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.