Baconlindade dadlar

Enkla aptitretare till fest

Baconlindade dadlar är tjusiga små apitretare som passar bra att servera till fördrinken eller vid buffé. Lagar man en middag med olika smårätter är de också fina att servera. Dessa kan gott göras i förväg och är underbart goda att mumsa på till ett glas vin – vintips hittar du under receptet. Vill man variera det hela kan man även linda in fikon i bacon och steka på. Man kan också använda vanlig påläggsskinka, lufttorkad skinka eller julskinka att linda in dadlarna i.

Gott tilltugg på tandpetare

Det är rätt kul att se folks reaktion när man serverar dessa Baconlindade dadlar. Folk brukar nyfiket inspektera dem och undra om det är korvar. Eller är det kanske något exotiskt? Vill man vara ännu klurigare kan man bre på ett lager getkost på baconet innan det linas ihop – eller linda in skiva vanlig ost exempelvis.

Hur man än väljer att göra är detta ett gott tilltugg som är lätt att äta tack vare tandpetarna. Perfekt till jul, till glöggminglet eller till nyår. Glöm inte att informera gästerna om att det är kärna i dadeln om du låter dem vara kvar.

» Fler enkla recept på aptitretare hittar du här.

Skinklindade dadlar

Baconlindade dadlar

30 stycken

2 paket bacon
30 st dadlar

1. Skär ett snitt i varje dadel och peta ut kärnan. Halvera varje baconskiva på längden och rulla in dadeln i den.

2. Hetta upp en stekpanna och stek dadlarna till baconet fått fin färg och blivit lite småknaprigt.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.