Skinklindade jordgubbar

Aptitretare med bubbel

Här kommer ett tips att servera som aptitretare till påsk såväl som till nyårsafton eller midsommarafton. Jordgubbar brukar man kunna hitta i butik året runt så man är förstås inte låst vid att bara servera denna lilla aptitretare på sommaren, även om nu svenska jordgubbar är de allra godaste. Ibland får man ta vad man haver.

Mingelmat till midsommar eller nyårsafton

Dessa dekorativa snacks serveras med en tandpetare och är perfekta att bjuda på till ett glas mousserande vin eller en drink. Dessutom är de glutenfria och enkla att förbereda som mingelmat till festen. Sältan i den lufttorkade skinkan passar väldigt bra till den söta jordgubben och är en kombination som förvånar många. Våga prova!

Enkelt och förberett

Jag brukar även servera den här godingen som mingelmat på nyårsafton – ni vet när det lyxigaste bubblet plockas fram till fördrinken. De är trots allt himla enkla att svänga ihop och kan varieras med den typ av skinka man tycker bäst om. Det är en härligt färggran anrättning som blir en så bra kombination till vinets bubblor. Tips på passande vin hittar du under receptet. När du väl serverar bubbel – oavsett om det är en festlig kväll på sommaren eller på nyårsafton, kom ihåg att servera det finaste först när skärpan är som bäst och smaklökarna inte är avdomnade av all den mat och alkohol som resten av kvällen bjuder på.

Skinklindade jordgubbar

16 stycken

Skinklindade jordgubbar

8 jordgubbar
16 skivor kallrökt skinka
1 msk balsamico
oregano
tandpetare

1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna.

2. Linda in varje jordgubbshalva i en skiva kallrökt skinka. Lägg upp på ett fat och sprinkla över balsamico och smulad oregano.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.