Skinkrullar av rökt skinka med krämig grönkålsröra och mandel

Goda smårätter till glöggmingel

De här små rullarna är perfekta att göra om man ska bjuda in till julig fest eller glöggmingel. I en buffé gör de sig alldeles perfekt – och de är inte alls svåra att göra. Själva skinkan är Scans rimmade och lättrökta julskinka. Efter att ha provat den kan lova att det är svårt att gå tillbaka till gammal hederlig, kokt julskinka. Den här smakar mer och är dessutom perfekt att ha i en gratäng eller pastasås om det blir rester kvar.

Lättlagade snittar med julens smaker

Grönkål, äpple och mandel tillhör julens smaker, därför har dessa snittar fyllt med just det. De här kan man gott göra i förväg och bara plocka fram när gästerna kommer.

Letar du fler recept på snittar och plockmat till julens fester? Här hittar du allt ifrån prinskorv och läckra ribs till munsbitar av Jansson och sillsnittar att ställa fram på glöggminglet.

Skinkrullar med krämig grönkålsröra och mandel

Cirka 40 rullar

Skinkrullar med krämig grönkålsröra och mandel

100g grönkål
2 msk äppelcidervinäger
1,5 dl creme fraiche
75g hackad mandel
1/2 rött äpple
salt, peppar
500g rimmad och lättrökt julskinka

1. Hacka grönkålet och stek i smör under ett par minuter på mediumvärme. Se till att det inte bränns. Avsluta med att slå på vinäger och låta det fräsa bort. Salta och peppra. Hacka mandeln och blanda med grönkål, rivet äpple, creme fraiche och kryddor.

2. Skölj och klipp bort nätet på skinkan. Skär till så tunna skivor som möjligt. Lägg ut skivorna och bred på ett lager med grönskålscremen. Rulla ihop och skär till cirka 1 centimeter breda rullar.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.