Skinksnittar

Gott och enkelt med julsmak

Min mamma lagar alltid kålrotslåda till jul. Det är helt enkelt kålrot som är kokad i spadet ifrån julskinkan och som sedan mosas och lagas klart i ugn. När jag var liten var jag inte särskilt förtjust i kålrotslådan, men idag tycker jag det är hur gott som helst – särskilt till köttbullar och julskinka. De här snittarna är en blandning av kålrotslåda och julskinka. Gott, enkelt och traditionellt.

Skinksnittar till glöggen

För: 6 personer till buffé

Skinksnittar

200g kålrot
2 msk oxfond
2 msk skånsk senap
10 skivor julskinka

1. Skala kålroten och skär den i ca 3 cm långa stavar. Koka upp vatten med oxfond, salt, peppar och örtkrydda. Lägg i kålroten och koka ca 30 minuter kller till den är mjuk.

2. Lägg ut skinkan, bred på senap och rulla in kålrotsstaven. Dela till munsbitar och servera med tandpetare.

Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.