Sloe Gin med Ginger Ale

En god drink med Sloe Gin

Jag har en ny favoritdrink! Nämligen Sloe Gin med Ginger Ale. Du bara måste prova! I vanliga fall är jag kanske lite konventionell när det kommer till drinkar. Jag har förvisso inget emot en smaskig cocktail eller två, men annars håller jag mig till Whisky-Cola eller Gin och Tonic. Gin och Tonic har blivit lite av en fetisch för mig. Jag har nämligen gått och blivit lite av en gin-konnässör på senare år.

Det hela började när jag åkte också hälsade på Monkey 47 i Schwarzwald. Det blev en väldigt kort och intensiv resa på 24 timmar för att besöka deras fabrik, men det ändrade också min syn på gin för alltid. Roligt nog hade sambon precis innan denna resa köpt en sloe gin från Monkey 47. Jag trodde att sloe gin hette ”slow gin” och tänkte att den kanske tog längre tid att göra, men det visade sig att jag hörde helt fel. Sloe betyder slånbär på engelska, och det är just vad man använder i denna typ av gin.

Hernö och Monkey 47 Sloe Gin
Sloe gin har en annan smak och en bärnstensfärgad, djuporange ton. Första gången drack vi den bara som den var i små glas, utan något till, men det var faktisk först när jag fick smaka den nere hos Monkey 47, i en drink, som jag lät mig blidkas. Denna drink är alltså den som kommit att bli min favorit. Nämligen Sloe Gin med Ginger Ale – det är hur gott som helst! Om jag ska beskriva den så har den en vuxen och lite oxiderad ton. Väldigt aromatisk, läskande och kryddig.

Riktigt stora isbitar

Jag kör den med en riktigt stor isbit. Formen som vi gör iskuberna i kommer från Clas Olsson. Denna silikonform ger sex stycken isbitar på 5×5 cm. Alla vi bjudit på drink med dessa isbitar tycker de är jättehäftiga. De håller drinken kall länge och ger en riktigt cool effekt.

Mina absoluta ginsorter är Tanqueray – både den vanliga gröna flaskan och deras olika special editions. Testa dem, de är helt fenomenala! Jag är också ett stort fan av gin från Stockholms Bränneri – både den klassiska och den rosa med rabarber är goda. Sist men inte minst gillar jag också Hernö och Monkey 47. När det kommer till Sloe Gin har Monkey 47 och Hernö de bästa.

» Här kan du se lite bilder från resan till Monkey 47

Sloe Gin med Ginger Ale

Sloe Gin med Ginger Ale

1 drink

1 stor isbit eller ett par små
5 cl sloe gin
ginger ale

Lägg en isbit i et tumbler-glas. Slå på gin. Fyll upp med ginger ale.


Köp boken Allt i ett-rätter – Lättlagat i panna, plåt, form och gryta

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.