Små aptitretare med avokadomousse och forellrom

Enkel aptitretare i snapsglas

Påsken ligger för dörren och nu är det dags att börja gnugga geniknölarna. Vad ska man kan bjuda på och hur håller man det enkelt utan allt för mycket krusiduller. Det är förstås inget fel på krusiduller. Vill man däremot lägga krutet på huvudrätten kan det vara smidigt att starta med något som inte kräver massor av tid.

Dessa små aptitretare med avokadomousse och forellrom är lätta att göra och passar fint att servera till såväl påsk som midsommar och studentfester. Moussen är inget knepigare än avocado som rörs ihop med creme fraiche och smakas av med citron och en nypa salt. Detta spritsar man sedan ner i små snapsglas och toppar med forellrom.

Till påsk och midsommar

Forellrom är tjusigt stora och röda romkorn. Forellrom är ett samlingsnamn på rom från olika laxfiskar och sikar. Butiken jag var i hade det på lösvikt i manuella disken, men man även köpa den fryst. Får man inte tag i forellrom kan man förstås även använda röd caviar. För vegetariskt (lakto-vegetariskt) alternativ, byt forellrommen mot tångkaviar.

Antalet portioner varierar beroende på storleken på glasen, men receptet är för cirka 8 stycken. Vill du ha mer mousse i glasen är det bara att öka mängden.

» Här hittar du fler påskrecept

Små aptitretare med avokadomousse och forellrom

Cirka 8 stycken

Små aptitretare med avokadomousse och forellrom

Avokadomousse:

2 avokado
1 dl crème fraiche
1 tsk citronsaft
salt

Topping:

50-80g forellrom

  • Skrapa ur avokadoköttet med en sked och ha ner i en mixer. Ha i crème fraiche och citronsaft. Kör till en slät smet och smaka av med lite salt.
  • Ha ner avokadomoussen i en spritspåse och spritsa ut i snapsglas eller liknande småglas. Toppa med forellrom.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.