Smördegssnurror med kräftor och getost

Enkla aptitretare till kräftskiva

Ska du bjuda in till kräftskiva? Visst är det gott att mumsa kräftor med goda tillbehör, men glöm inte att gästerna också behöver få något i magen medan de minglar och sippar på en fördrink. Dessa dekorativa smördegssnurror är enkla att göra och har redan här en försmak av kräftskiva då de är fyllda med kräftstjärtar och dill. Förbered, skiva upp och grädda i ugnen, sedan är det bara att ställa fram dessa frasiga små aptitretare när gästerna kommer. Ännu fler recept till kräftskivan hittar du här.

Dekorera med ätliga blommor

De små lila blommorna ovanpå dessa smördegssnurror med kräftor och getost är Veronika, också kallad Mormors glasögon. Självklart går det lika bra att dekorera med någon annan ätlig blomma, exempelvis gräslöksblommor eller oreganoblommor. Det är också fint med en att strössla ut lite örter över så som dill eller timjan.

Söker du förresten roliga lekar som gästerna kan leka för att hitta sin bordsgranne eller lekar vid bordet på kräftskivan? Kika då här där du får de bästa tipsen till kräftskivan.

» Fler goda recept till kräftskivan hittar du här

Smördegssnurror med kräftor och färskost

Ca 12 snurror

Smördegssnurror med kräftor och getost

1 rulle smördeg
1 burk kräftstjärtar i lake (170g)
100g bredbar getost
peppar
salt, peppar
1/2 kruka dill
1 ägg

1. Rulla ut smördegen. Bred på ett tjockt lager färskost. Slå lagen av kräftstjärtarna och hacka dessa. Fördela ut kräftstjärtarna och klipp över dill. Salta och peppra.

2. Rulla ihop allt till en rulle och skär till ca 1 centimeters tjocka skivor. Lägg ut dem på ett bakplåtspapper och grädda i 150°C i 10 minuter. Tag ut och pensla snurrorna med uppvispat ägg. Ställ in ytterligare 10 minuter – totalt 20 minuter.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.