Smörstekt brödskiva med korv och soltorkade tomater

Recept på enkla aptitretare

Vi fortsätter på temat enkel mingelmat som är rackarns god. De här aptitretarna kom till när vi skulle dricka bubbel. Jag tyckte förstås att vi skulle ha något gott till att mumsa på, men i brist på förberedelser fick jag knåpa ihop tilltugget av det vi hade i kylen just då. Alltså blev det små mackor som stektes i bröd och toppades med kryddig korv och soltorkade tomater.

Med tips på rosévin

Bara för att det var enkelt blev det förstås inte mindre gott. Det är trots allt roligt att hitta på nya saker av sånt man har hemma. Ibland blir det konstigt och ibland blir det jättebra. Servera förslagsvis med vintipset under receptet – ett rosévin från Frankrike. Mer om vinet kan du läsa här i Sommarens bästa och sämsta roséviner 2015

Smörstekt brödskiva med korv och soltorkade tomater

16 stycken

Smörstekt brödskiva med korv och soltorkade tomater

2-3 skivor rustikt bröd (gärna med tranbär i)
smör
1 kryddig korv
8 bitar soltorkade tomater i olja
16 blad babymangold eller babyspenat
16 st tandpetare

1. Skär brödet i tjocka skivor och skär till lagom stora tärningar. Hetta upp en stekpanna med mycket smör och stek brödkuberna så de får vin yta. Låt svalna en aning.

2. Stek korven och skär till skivor. Halvera de soltorkade tomatbitarna.

3. Lägg upp brödtärningarna, lägg på ett salladsblad, en soltorkad tomatbit och fäst korven med en tandpetare.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.