Smörstekt brödskiva med korv och soltorkade tomater

Recept på enkla aptitretare

Vi fortsätter på temat enkel mingelmat som är rackarns god. De här aptitretarna kom till när vi skulle dricka bubbel. Jag tyckte förstås att vi skulle ha något gott till att mumsa på, men i brist på förberedelser fick jag knåpa ihop tilltugget av det vi hade i kylen just då. Alltså blev det små mackor som stektes i bröd och toppades med kryddig korv och soltorkade tomater.

Med tips på rosévin

Bara för att det var enkelt blev det förstås inte mindre gott. Det är trots allt roligt att hitta på nya saker av sånt man har hemma. Ibland blir det konstigt och ibland blir det jättebra. Servera förslagsvis med vintipset under receptet – ett rosévin från Frankrike. Mer om vinet kan du läsa här i Sommarens bästa och sämsta roséviner 2015

Smörstekt brödskiva med korv och soltorkade tomater

16 stycken

Smörstekt brödskiva med korv och soltorkade tomater

1 gul lök
1 kryddig korv
2-3 skivor rustikt bröd (gärna med tranbär i)
smör
8 bitar soltorkade tomater i olja
16 blad babymangold eller babyspenat
16 st tandpetare

  • Skala löken och skär loss de två yttersta lagren av själva löken. Skär de avtagna lök-lagren till 16 bitar i lagom storlek för den lilla snitten (se bild). Värm en stekpanna till medeltemperatur och smält en ordentlig klick smör. Stek lökbitarna tills de börjar mjukna. Salta ett varv och lyft ur löken ur pannan.
  • Stek korven och skär den till centimetertjocka skivor. Halvera de soltorkade tomatbitarna.
  • Skär brödet i tjocka skivor och skär till lagom stora tärningar. Värm en stor klick smör i en stekpanna och stek brödkuberna så de får fin yta. Låt svalna en aning.
  • Lägg upp brödtärningarna, lägg på ett salladsblad, en soltorkad tomatbit, en vilt lök och fäst korven med en tandpetare.
Köp boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.