Snabblagad mat

Har du ont om tid och är hungrig? Är du kanske fattig student med knorrande mage? Då har du hamnat rätt, för håll i er, denna rätt – snabb makrillpasta, tillagar man på nolltid. Denna pastarätt är perfekt att svänga ihop när man har bråttom iväg eller bara inte orkar stå en kväll vid spisen. Tack vare att den innehåller tre ingredienser samt kryddor och pasta behöver man inte en arsenal med ingredienser. Ett av de första recepten här i Landleys kök, och fortfarande lite av en klassiker.

» Här hittar du fler recept på lättlagad och snabblagad mat

Snabb makrillpasta

För: 2 personer

Snabblagad makrillpasta

1 gul lök
2 burkar makrill i tomatsås
1 burk krossade tomater (400g)
salt, peppar, oregano, timjan, persilja
250g pasta, ex penne rigate

  • Hacka löken och låt den mjukna i smör eller olja i en kastrull.
  • Häll på krossade tomater, rör i makrillen och smaka av med kryddor.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med makrillsåsen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.