Snabblagad pasta med makrill i tomatsås

Snabblagad mat

Har du ont om tid och är hungrig? Är du kanske fattig student med knorrande mage eller bara vill hålla nere matbudgeten och bestyren i köket? Då är en snabblagad pasta med makrill något du kan svänga ihop till middag.

En rätt som görs såna där konserver med makrill i tomatsås lagar man på nolltid. Denna pastarätt är perfekt att svänga ihop när man har bråttom iväg eller bara inte orkar stå en kväll vid spisen. Tack vare att den innehåller få ingredienser samt kryddor och pasta behöver man inte en arsenal med ingredienser. Det här är ett av de första recepten här i Landleys kök, och fortfarande lite av en klassiker.

Vill du pimpa pastan lite mer går det bra att lägga i soltorkade tomater eller kapris. Man kan också smaksätta med lite chipotlepasta eller ge en het knuff med sambal oelek. Även en skvätt chiliolja är gott att ha på. Med en skvätt tomatpuré blir såsen lite mustigare. För att göra rätten extra dekorativ kan man strö över lite hackad persilja.

» Här hittar du fler recept på lättlagad och snabblagad mat

Snabblagad pasta med makrill i tomatsås

Snabblagad pasta med makrill

För: 4 personer

1 stor gul lök
2 burkar makrill i tomatsås
1 burk krossade tomater (400g)
1 dl vatten
1 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
salt, svartpeppar
400g pasta, ex penne rigate

  • Hacka löken och låt den mjukna i smör eller olja i en kastrull på låg värme.
  • Häll i krossade tomater och skölj ur förpackningen med vattnet. Rör i tomatpuré och makrillen. Smaka av med kryddor. Låt puttra i några minuter.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Servera pastan med makrillsåsen.

Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.