Snabb och enkel Schwarzwaldtårta

Det har snaskats hej vilt i det Landleyska köket. Allt vad träning och att vara i form heter är ett minne blott. Bakgrunden till det är för mycket jobb, trötthet och på det en trasig handled. Det var bara att inse att magrutorna får vänta med att göra entré. Trötthet och trasig kropp gjorde förstås också att man helt tappade motivation. Å andra sidan är det just de här svackorna som får, i alla fall mig, att blir som en tränande duracellkanin när jag väl kommer igång igen. Den här sommaren satsar jag på bar 2015. Beach tar vi en annan gång…

Marängtårta till påsk och midsommar

På tal om snask var påsken en enda ätarfest. Jag lagade väldigt lite mat men åt desto mer – bland annat den här tårtan. Så långt tillbaka jag kan minnas har min mamma lagat en tårta varje år till min födelsedag. Det här året träffades vi inte på min födelsedag, vilket gjorde att min mamma istället gjorde tårtan till påsk.

Receptet kommer ursprungligen från min mammas moster Lill. Hon var en flyhänt kvinna som alltid hade flera bollar i luften och fick saker gjorda snabbt. Jag had själv aldrig träffat henne eftersom hon gick bort för många år sedan, men min mamma brukar säga att hon och jag är väldigt lika. Därför passar det förstås bra att detta smaskiga tårtrecept nu hamnar i Landleys kök.

Glutenfri och enkel tårta

Jag lagar sällan tårtor och bakverk. Anledningen är att det är så svårt att hålla tassarna borta. De få tillfällen jag väl lagar sötsaker ska det gå enkelt och snabbt. Den här tårtan är verkligen enkel att göra och påminner mycket om en Schwarzwaldtårta, därav namnet Moster Lills snabblagade Schwarzwaldtårta. Dekorera den som du vill efter säsong – med flagad mörk choklad, påskgodis, bananer, ätbara blommor eller strössel. Den är också helt glutenfri vilket är ett plus.

Snabb och enkel Schwarzwaldtårta

För: 8 personer

Snabb och enkel Schwarzwaldtårta

3 dl vispgrädde
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 färdiga marängbottnar

1. Vispa grädde tillsammans med kakao och vaniljsocker.

2. Bred hälften av grädden på första marängbottnen. Lägg på nästa marängbotten och täck resten av tårtan med grädden. Dekorera med flagad mörk choklad, påskgodis, bananer eller strössel.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.