God och enkel äggröra

Recept på godaste helgfrukosten

God och enkel äggröra passar dagar då solen uteblir, man tar sovmorgon och sedan käkar en smaskig brunch så man kommer igång. Jag har en favorit-äggröra som ett par vänner bjöd på när vi sov över hos dem för ett par år sedan. Äggröra med creme fraiche och riven ost var supersmarrigt och jag som i vanliga fall inte är särskilt förtjust i äggröra tyckte den här var jättegod. Jag hade omvänts.

Energiladda med enkel äggröra

I vanlig ordning följde idén med oss hem för att vidareutvecklas. Att trycka i sig ost och creme fraiche varje morgon kan lätt bli en vana, därför bestämde jag för att prova med keso istället. Det blir både smalare, enklare och väldigt gott.

Nu har vi alltid en ask med keso och ståendes i kylen. Men en förpackning ägg i kylen och lite bacon eller prinskorv i frysen är man alltid redo för en superfrukost. Perfekt att steka på och servera med tomat och gurka samt en kopp nybryggd kaffe. Vilken start!

God och enkel äggröra

För: 4 personer

Lättlagad äggröra

6 ägg
250g keso
1 vitlöksklyfta
salt, peppar, oregano

1. Vispa ihop äggen med kryddor och pressad vitlök.

2. Blanda i keson och klipp lite persilja.

3. Stek på mellanvärme och peta hela tiden runt i med en stekspade i röran så att den inte bränner fast. Då den har klumpat ihop sig och vätskan reducerats är den klar.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.