God sallad med frön

Har fått en förfrågan på receptet till salladen som vi åt i helgen. Varför? Den var så klart riktigt god men också enkel och lätt att svänga ihop. Salladssorterna kan man byta till de sorter man själv tycker bäst om. Jag föredrar machésallad, rucola och mangold eftersom det blir en bra blandning av nötighet och pepprighet. Dessa finns också i många sorter med färdigblandade sallader.

En rekommendation är dock att inte välja isbergssallad eftersom det är en himla smaklös och tråkig salladssort som bara hör hemma i hamburgare. Välj hellre småbladiga salladssorter. Servera salladen tillsammans med exempelvis grillat kött och förstås med den goda vitlöksdressingen.

Snabblagad sallad med frön och vitlöksdressing

50g machésallad
50g rucola
50g babymangold
1 morot
3 msk solrosfrön
2 msk pinjenötter
150g haricot verts

3 msk creme fraiche
2 vitlöksklyftor
4 msk vatten
1 tsk äppelcidervinäger
peppar, salt, itliensk salladskrydda, oregano

1. Skölj salladen väl och låt den rinna av. Skala en morot. Efter att skalet är avlägsnat skalar du ner resten av moroten till tunna skalbitar. Blanda med salladen.

2. Rosta solrosfrön och pinjenötter i en skvätt olivolja i en stekpanna. Skaka om då och då så de inte bränns. Låt svalna.

3. Sjud haricots vertsen cirka 5 minuter i saltat vatten. Använder du tinade haricots verts behöver de inte koka mer än 2-3 minuter.

4. Blanda creme fraiche med vatten, vinäger, pressad vitlök och kryddor till en tunn dressing. Ställ in i micron cirka 30 sekunder, vispa sedan dressingen luftig. Låt den svalna och ringla sedan över salladen.

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.