Snabblagad Pytt med korv, fläskkotlett och stekt ägg

Utmärkt vardagsmat

I veckorna får maten gärna gå fort att laga. Dock måste den fortfarande smaka bra och vara mättande. Den rätten är som en gammal hederlig pytt i panna, fast med rotsaker, fläskkotlett och korv. Den blir både smakrik och god – perfekt vardagsmat helt enkelt. Vad man serverar till är förstås helt upp till en själv. Jag valde att steka på ägg och klicka upp senap och tomatpuré.

Ny mat på rester

Ketchup innehåller ju som bekant mer socker, så vill man tänka på figuren och minska sitt sockerintag är tomatpuré det givna valet. Har du rester över från tidigare måltider – som i detta fall rotsaker och fläskkött, ge dem då nytt liv med hjälp av en god pytt.

Glutenfri och rik på kostfiber

Väljer man en glutenfri korv blir den här rätten helt utan gluten. Att den kallas gi-pytt är av den enkla orsaken att den bara innehåller rotsaker och kött. Jordärtskockan innehåller mycket kostfiber samt kalium, vilket är bra mot högt blodtryck. Välj en korv med hög kötthalt och stek inte rotsakerna för länge – då behåller de sin spänst och kroppen får göra jobbet.

» Fler recept med pumpa hittar du här.

Snabblagad pytt med korv, fläskkotlett och stekt ägg

För: 4 personer

Snabblagad Pytt med korv, fläskkotlett och stekt ägg

Pytt:

1 stor gul lök
3 vitlökar
500g benfri fläskkotlett i bit
400g lunchkorv
500g jordärtskocka
5 morötter
300g butternutpumpa
1/2 kruka färsk timjan.
salt, peppar

Tillbehör:

4-8 ägg
senap
tomatpuré

1. Hacka gul lök och vitlök. Fräs upp smör i en vid stekpanna och ha ner lökhacket. Tärna kotlett och korv och ha ner. Fräs under omrörning till köttet fått yta runt om.

2. Skala och tärna jordärtskockor och morötter. Kärna ur och skala pumpan. Skär allt till tärningar och ha ner i pannan. Salta, peppra och riv över färsk timjan. Fräs under omrörning ytterligare 5-10 minuter. Servera med stekta ägg samt senap och ketchup.


Köp boken Vegomat : Från gryta och gratäng till pasta, paj och pirog

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.