Snabblagad sallad med kikärtor, fetaost och lime

Enkelt recept med fetaost och kikärtor

En god sallad kan lyfta vilken rätt som helst. Och vem säger att det alltid måste vara sallad i en sallad? Den här enkla salladen är salt och samtidigt lite syrlig med en libanesisk touch. Den är ett riktigt gott tillbehör till diverse maträtter och är dessutom perfekt att ta med ut på picknicken. Servera förslagsvis till grillat lamm, fläskkött eller till järpar av köttfärs.

Till picknick och buffé

Ska man ha buffé med olika tillbehör är en snabblagad sallad med kikärtor, fetaost och lime smidigt att göra i förväg och ställa fram på buffébordet. Saknar man ingredienser kan man gott komplettera med rucola, soltorkade tomater och kokta pyulinser. Enklare än så här blir det knappast.

Snabblagad sallad med kikärtor, fetaost och lime

För: 4 personer som tillbehör

Syrlig feta och kikärtssallad

1 burk kikärtor (cirka 400g)
150g fetaost
1/2 lime
salt, peppar, malen spiskummin

1. Skölj kikärtorna och blanda ihop med smulad fetaost.

2. Pressa i saften ifrån en halv lime smaka av och kryddor.

Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.