Snabblagade falukorvsburgare med rotsaksrösti

Annorlunda vardagsmat

Variera vardagsmaten med dessa skojiga och snabblagade falukorvsburgare med rotsaksrösti. I dessa falukorvsburgare är falukorven själva brödet och medan en fin rösti av rotsaker. De görs alltså utan bröd och blir på så vis också helt glutenfria. Falukorv görs ju nämligen med potatismjöl. Använd gärna en rak falukorv istället för böjd så är det lättare att få burgaren rak.

Madeleine Landley dukar fintJag fyller som sagt dessa burgare med en god rösti som jag steker av rotselleri och morötter. Ägg får dem att hålla ihop och creme fraichen gör dem goda och lite luftigare. Falukorven skär man till lagom bitar och steker sedan. När både rösti och falukorv är stekt fyller man burkaren med en skiva tomat, skivad rödlök, sallad, senap och tomatpuré. Föredrar man sockrade produkter tar man naturligtvis ketchup istället.

Familjemat som barn gillar

Det här är typisk familjemat som ungar brukar tycka är kul – just eftersom det är lite annorlunda. På så vis kan man också få i ungarna lite grönt utan för mycket knorrande. Själv tycker jag det är bra mat om man vill äta mindre snabba kolhydrater. Falukorv är verkligen en favorit hemma hos oss, så varför inte variera den gamla vanliga korvstroganoffen med något annorlunda?

» Här hittar du fler goda recept med falukorv

Snabblagade falukorvsburgare med rotsaksrösti

För: 4 personer

Snabblagade falukorvsburgare med rotsaksrösti

Rotsaksrösti:

250g rotselleri
2 stora morötter
2 ägg
2 msk creme fraiche
salt, peppar

Tillbehör:

600g falukorv (rak bit)
1 röd lök
1 stor tomat
50g blandad sallad
senap
tomatpuré

  • Skala och riv rotselleri och morötter på ett rivjärn. Blanda det rivna med ägg, creme fraiche, salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och fördela ut smeten i avlånga fyrkanter – cirka 1 deciliter smet per rösti. Stek dem gyllene på båda sidorna.
  • Skär falukorven i fyra bitar och dela sedan dessa rakt igenom till en botten och ett lock. Stek varje bit i smör med en nypa peppar. Skiva lök och tomat. Servera falukorvsburgarna med lök och tomat samt sallad, senap och tomatpuré. Gillar du lite hetare mat, byt tomatpurén mot chipotlepasta.
Förhandsboka boken Grytor - lättlagat till vardag och helg

Gillar du receptet? Spara det som en favorit! Du hittar dina sparade favoriter om du klickar på det röda hjärtat i menyn högst upp på sidan.