Snittar med rester på julskinka

Recept med julens rester

Resternas tid är här! Jag talar förstås om de rester som blir över från julbordet och som man efter ett par dagars ätande är ganska trött på. Tur då att Landleys kök råder bot på det ständiga dilemmat med julrester!

Enkla aptitretare till nyårsafton

Dessa små snittar passar utmärkt att servera på crostini till nyårsafton eller glöggminglet innan jul. De är nämligen både festliga och superenkla att göra. Röran gör man i förväg, sedan när gästerna anländer klickar man upp röran på brödet och korkar upp välkomstbubblet. Zeta har flera sorters crostini där man kan variera smakerna. Man kan förstås välja annat än crostini. En skiva kavring smakar bra (ännu ett sätt att ta tillvara på en julrest från julbordet), såväl som tunnbröd eller knäckebröd.

Glutenfritt alternativ

Har man glutenintoleranta gäster kan man istället välja glutenfritt bröd eller knäckebröd. Eller varför inte en tjockare skiva gurka som man låtit ligga i en 1-2-3-lag (en lag med socker, ättika och vatten) någon timme. Det blir kanongott!

Vill man servera dessa snittar till en annan fest – exempelvis midsommarfirandet, eller medlodifestivalsminglandet då byter man bara julskinkan mot helt vanlig påläggsskinka. Smidigt va?

» Ännu fler tips på hur du tar tillvara på julresterna hittar du här

Snittar med rester på julskinka

För: 8 personer

Snittar med rester på julskinka

0,5 dl creme fraiche
1 tsk dijonsenap
1 msk flytande honung
svartpeppar, persillade
3 skivor julskinka
1 påse naturell crostini

1. Blanda creme fraiche, dijonsenap, honung och kryddor i en skål.

2. Ansa bort eventuellt fett från skinkan. Strimla skinkan och blanda med såsen. Klicka upp röran på crostini och dekorera med en färsk ört på toppen.

Dessa snittar med rester på julskinka är perfekta att servera som aptitretare till glöggminglet såväl som till nyårsfesten. Ta tillvara på julresterna.